Panda ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Panda ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Zondagnacht is een roodharige pandabeer ontsnapt uit de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. Dit liet een agent weten via zijn Twitteraccount zondagochtend. De politie en medewerkers van de dierentuin zijn naarstig op zoek naar de panda die mogelijk verblijft in de omgeving van het Centraal Station van Rotterdam. Het treinverkeer werd tijdelijk gestremd vanwege de zoekactie, maar dat was van korte duur.

Nieuw verblijf panda's
Een week geleden kon dankzij de 'Vereniging Vrienden van Blijdorp' een nieuw onderkomen worden geopend voor de panda's. Overigens is het niet voor het eerst dat een panda op eigen houtje de dierentuin verlaat.

Pandabeer gezien?
Er wordt opgeroepen mocht u de panda zien, direct de politie of de dierentuin te bellen maar zelf niets te ondernemen. De pandabeer deinst er niet voor terug om te bijten. Het is ook mogelijk dat de panda zich elders begeeft dan de omgeving van het Centraal Station. Tips zijn welkom.

UPDATE: Kleine Panda Hima is weer terug!
De kleine panda die vandaag kans zag te ontsnappen uit zijn nieuwe verblijf is weer terecht. De verzorgers vonden hem in de omgeving van zijn verblijf in een boom. Ze konden hem vrij snel vangen en houden hem nu even achter de schermen. De panda heeft verder niets overgehouden aan zijn avontuur. We zijn blij dat hij weer terecht is en bedanken hierbij alle mensen die hebben meegeleefd en naar hem uitgekeken. Treinreizigers bedankt voor het geduld.