Pakjesboot 12 van Sinterklaas open voor publiek (video)

Pakjesboot 12 van Sinterklaas open voor publiek (video)

Nog tot en met zondag heeft het publiek de tijd om de echte stoomboot van de Sint te bezoeken. De Pakjesboot 12 ligt in de Rotterdamse Leuvehaven. Ook zaterdag wisten vele kinderen, vergezeld van hun ouders, het schip te bezoeken. 

Op de kade werd men door Zwarte Piet of Veeg Piet ontvangen en via de brug naar de pakjesboot geleid. De ontvangst begon bij de kombuis waar de pieten bezig waren met kruidnootjes bakken. Ook moesten kinderen een van de cijfers ontrafelen om tot een code van de kluis te komen waar alle chocoladeletters liggen opgeslagen. Vervolgens kon tekenen, een muziekinstrument bespelen en in de slaapkamer kijken van de Sint. 

Beneden zat Sinterklaas in zijn werkruimte achter het bureau de kinderen op te wachten. Daar werd gezongen, men mocht in de grote pakjeskamer kijken en met de Sint 'gekken bekken' trekken om vervolgens op de foto te gaan. Sinterklaas en zijn pieten hadden het er maar druk mee. Na de rondleiding op de pakjesboot kregen de kinderen een chocoladeletter mee naar huis en zullen daar de schoen nogmaals gaan zetten.

MediaTV.nl had op Facebook een dichtactie opgezet waarna drie winnaars uitgenodigd werden aan boord van Pakjesboot 12. Van hen ontvingen we, buiten de gemaakte foto's die hier ook staan, hele leuke reacties na hun bezoek.