Overval op Runnerz in Nootdorp

Overval op Runnerz in Nootdorp

Het Twister overvallenteam van Politie Haaglanden onderzoekt een overval op een wedkantoor in de Dorpsstraat in Nootdorp en is op zoek naar getuigen.

Twee onbekende mannen overvielen zondag 25 maart om 11.15 uur het wedkantoor in de Dorpsstraat. Eén van de mannen bedreigde de aanwezige personen met een wapen, terwijl de ander op zoek ging naar geld. Het tweetal verliet vervolgens het pand met de buit en liep weg in de richting van het Oosteinde.

Burgernet
Rechercheurs van het Twisterteam en een speurhond waren snel ter plaatse en deden onderzoek in en rondom het pand. Een politiehelikopter werd ingezet en een burgernetactie werd gestart. Agenten hielden vlak na de overval een man aan voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. Uit onderzoek bleek later dat hij niets met de overval te maken had. Deze man is weer vrij.

Van de overvallers is het volgende signalement bekend:
Dader 1: Licht getinte man van ongeveer 30 jaar met zwart haar en netjes geschoren bakkebaarden. Hij droeg een groene sjaal voor zijn mond, een donkere broek, een grijs vest/jas met een rits en had donkere handschoenen aan. Hij sprak Nederlands en had een zwarte rugzak bij zich.

Dader 2: Blanke man van ongeveer 30 jaar met een Oost-Europees uiterlijk. Hij had een gezet postuur en een bol gezicht. Hij droeg een lichtkleurige broek en een donker grijs/blauw vest met op de voorzijde in grote witte letters ‘Nike’.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met het Twisterteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Twisterteam
De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Daarom beschikt het korps over een speciaal overvallenteam: het Twisterteam. Niet alleen de rechercheurs uit dit team zetten zich in om het aantal overvallen te reduceren. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.