Overlast door bruiloftsstoet: de feiten

Overlast door bruiloftsstoet: de feiten

Ondanks meerdere meldingen greep de politie  vrijdagmiddag niet in op het moment dat een Marokkaanse trouwstoet met tientallen dure auto's de verkeersregels compleet aan hun laars lapten in Rotterdam. Op het Kleinpolderplein troffen twee fotografen van MediaTV de trouwstoet die op dat moment zeer asociaal over de weg reden. 

Terwijl de rit zich voortzette richting het Centrum volgden de fotografen de stoet, ondanks meerdere meldingen bij 112 en het passeren van meerdere politie-eenheden werd er niet ingegrepen. Met alle gevaren van dien reed de trouwstoet richting Rotterdam-Zuid, tussendoor werden op daken van de auto's gezeten, vuurwerk gegooid en moesten enkele voetgangers en fietsers uitwijken voor de door rood- en spook rijdende voertuigen met alle gevaren van dien. 

Op het moment dat de trouwstoet het Wilhelminaplein wilde passeren werd een vrachtwagen door meerdere dure bolides klemgereden zodat de stoet samen bleef, toen de vrachtwagenchauffeur verhaal wilde halen werd deze tegengehouden door een politieagent waarna de kous af was en de trouwstoet nog zeker ruim een uur door Rotterdam reed onder toeziend oog van onze fotografen.

Wim Hoonhout, hoofd communicatie van de politie, laat vrijdagavond weten dat er minder collega's beschikbaar waren in verband met een spoedtransport. In de Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen kregen enkele bestuurders die onderdeel waren van een trouwstoet wel een bekeuring, dit blijkt achteraf niet de trouwstoet te zijn geweest die door onze fotografen werden opgemerkt vanaf het Kleinpolderplein. Er reden gisteren echter diverse trouwstoeten door Rotterdam.