Opnieuw ongeregeldheden en 81 aanhoudingen in Rotterdam (video)

Dinsdagavond zijn relschoppers opnieuw de confrontatie aangegaan met de politie. Op de Bijerlandselaan en omgeving moest de mobiele eenheid meerdere charges uitvoeren. 

Er zijn tot nu toe negen personen in Rotterdam-Zuid opgepakt en acht personen in het centrum van Rotterdam voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en voor samenscholing. Dit aantal kan mogelijk nog oplopen. Ook op andere plaatsen in Rotterdam was veel politie aanwezig en werden personen op straat gecontroleerd om ongeregeldheden te voorkomen. De manschappen op straat kregen assistentie van de politiehelikopter en de bereden brigade. Ook het waterkanon stond paraat.

Bussen van de RET werden ingezet onder escorte van de politie om arrestanten te vervoeren vanaf de Beijerlandselaan. Op de Schiedamseweg in Rotterdam-West werd een abri getroffen door geweld, de ruiten moesten het daarbij ontgelden. Op de Hudsonstraat werden twee arrestanten gemaakt door de politie toen deze wegvluchten de bosschages in. In Schiedam-Nieuwland werd metrostation Parkweg op last van de politie afgesloten. Vooralsnog lijken de ongeregeldheden rustiger te zijn verlopen dan maandag.

De politie liet weten dat dinsdagavond 33 arrestaties zijn gemaakt ondanks het noodbevel en de avondklok. Later is dat aantal omhoog bijgesteld naar 81 aanhoudingen, veelal nog thuiswonende jongeren.

YldAzJ.JPG

YYEpj3.JPG

2mONVg.JPG

MfssGF.JPG

5IPile.JPG

jC6KdV.JPG

DhDxKx.JPG

QviHNY.JPG

1bZNuP.JPG

XbkD9O.JPG

4OqeIK.JPG

ojvhPG.JPG

3rdzoZ.jpg

u5TYuV.jpg