Opnieuw opent Rotterdam een noodopvang voor vluchtelingen (video)

Opnieuw opent Rotterdam een noodopvang voor vluchtelingen (video)

In Sportcentrum Schuttersveld aan de Crooswijksestraat in Rotterdam-Crooswijk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zo'n 250 vluchtelingen opgevangen. Het gaat om een zogeheten noodopvang voor de periode van maximaal 72 uur. Donderdagavond is dit besluit genomen is door onder andere burgemeester Aboutaleb. Sindsdien zijn tientallen brandweerlieden ingezet om de noodopvang in te richten in samenwerking met het rode kruis. Brandweerpersoneel heeft in korte tijd zo'n 250 bedjes in elkaar gezet.

Alle omwonenden hebben een brief in de brievenbus ontvangen over de noodopvang van de vluchtelingen. Burgemeester Aboutaleb kwam zelf rond middernacht ook een kijkje nemen bij de opvanglocatie. Hij maakte bij aankomst een praatje met enkele bezorgde omwonenden die naar de sporthal aan het Schuttersveld waren gekomen. De burgemeester heeft met enkele hulpverleners gesproken en heeft ook de slaapzaal bezocht.

Rond 00:30 uur kwamen de eerste vluchtelingen per bus aan, al snel volgden 3 andere bussen. De vluchtelingen kregen bij aankomst allemaal wat te eten en te drinken. Ook was er medische zorg aanwezig.