Onruststoker Maassluis aangehouden

Onruststoker Maassluis aangehouden

De man die zich voordeed als ‘crimiclown’ is donderdagavond aangehouden in zijn woning in Maassluis. Hij zorgde eerder deze week voor onrust onder groepen jongeren. De 44-jarige verdachte zit vast voor opruiing. Woensdag publiceerde de man op Social Media een bericht dat hij als clown zou verschijnen op het plein voor treinstation Maassluis West. Zeker 100 jongeren verzamelden zich met fiets, scooter en auto op de aangegeven plek. Tijdens het wachten ontstonden onderlinge vechtpartijtjes en vernielden jongeren o.a. abri’s. Nadat de groep zich ging verplaatsen door de stad, had de politie zijn handen vol aan het uiteen drijven van de jongeren. Dat gebeurde o.a. op de Wip, Markt en Marelstraat. Ook medewerkers van Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis zetten zich in. Drie jongeren werden aangehouden voor overlast gevend gedrag.

Onderzoek
De politie nam de zaak hoog op en wilde uiteraard weten wie er achter het account zat. Goed ouderwets recherchewerk leidde al snel naar de verdachte. De man werd donderdagavond buiten heterdaad aangehouden en zit nu vast.  Met deze aanhouding kon de politie voorkomen dat er opnieuw veel jongeren bij elkaar zouden komen, dit keer in Vlaardingen. Dat bericht verscheen donderdag online.

Update (24-10-2016 15:00 uur)
De man die er van werd verdacht zich voor te hebben gedaan als ‘crimiclown’ en daarvoor donderdagavond werd aangehouden in Maassluis, is na verhoor heengezonden. De man had niks met de zaak te maken zo bleek na onderzoek. De zaak tegen hem is dan ook geseponeerd.

[tweet account="mediatvnl"id="788826614066974721"]