Onderzoek naar berovingen met gebruik van vuurwapens in Schiedam

Onderzoek naar berovingen met gebruik van vuurwapens in Schiedam

De politie onderzoekt twee pogingen tot berovingen die donderdag en vrijdag plaatsvonden in Schiedam. Bij beide straatroven werd een vuurwapen gebruikt en raakte het slachtoffer gewond. 

Donderdagavond rond 20.00 uur meldde een getuige dat hij schoten had gehoord in de buurt van de Professor Kamerlingh Onneslaan. Agenten gingen er direct op af. Op de Van Ruijsdaellaan troffen ze een gewonde man aan. De 19-jarige Rotterdammer vertelde dat hij via een verkoopsite een afspraak had gemaakt met een jongen die zijn scooter zou kopen. De koper kwam inderdaad opdagen en ze ontmoetten elkaar op de Professor Kamerlingh Onneslaan. 

Toen de koper met zijn hand richting zijn broeksband ging, dacht het slachtoffer dat de jongen zijn geld pakte. Tot zijn schrik kwam er een wapen tevoorschijn. De verdachte richtte het wapen op de 19-jarige en zei dat hij zijn scooter moest afgeven. De scooter kreeg de oplichter niet, wel een vuist in zijn gezicht. Het wapen ging af, maar niemand werd geraakt. Wel kreeg het slachtoffer een klap op zijn hoofd met het vuurwapen, toen een worsteling met de verdachte ontstond. Uiteindelijk ging de oplichter er zonder scooter vandoor in de richting van de Boerhaavelaan. Het slachtoffer moest zich bij de Huisartsenpost laten behandelen voor zijn verwonding. Agenten stelden een onderzoek, maar de verdachte is nog niet aangehouden. 

Net na middernacht kwamen er bij de politie opnieuw meldingen van schoten binnen. Nu in de buurt van de Aleidastraat in het westen van Schiedam. Ook daar was gepoogd iemand te beroven. Een 45-jarige Schiedammer liep na zijn werk over de stoep naar huis. Op de Aleidastraat kwamen drie jongens op hem af, die geld en spullen van hem eisten. De Schiedammer deed zijn tas open om te laten zien dat hij ze niets te bieden had. Dat frustreerde een van de mannen zo, dat hij het slachtoffer in zijn voet schoot. Daarna gingen de drie verdachten er vandoor. De Schiedammer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook hier resulteerde het politieonderzoek niet in een aanhouding.