Onderzoek Dokkummerstraat op kleinere schaal verder

Onderzoek Dokkummerstraat op kleinere schaal verder

Het politieteam dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij op 1 januari in Berkel en Rodenrijs, waarbij Rob Zweekhorst om het leven kwam, wordt afgebouwd. Het team heeft vele onderzoekslijnen uitgelopen, maar dat heeft niet tot een oplossing geleid. De laatste overgebleven aanwijzingen worden nu opgepakt door een kleiner team.

Zo’n twintig rechercheurs onderzochten een groot aantal verschillende scenario’s. Het team vond in het werk- en privéleven van Rob geen enkel aanknopingspunt voor zijn gewelddadige dood.

Het team hield daarom nadrukkelijk rekening met het scenario waarin Rob slachtoffer zou zijn geworden van een persoonsverwisseling. De afgelopen weken richtte het team zich op deze kant van het onderzoek, maar helaas heeft dit niet gezorgd voor een doorbraak. Alle aanknopingspunten zijn minutieus onderzocht. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen.

Daarom is nu het moment gekomen dat een kleiner aantal rechercheurs verder gaat met de zaak. Wanneer nodig krijgen zij direct bijstand van anderen. De uitgeloofde beloning van €15.000,- blijft gehandhaafd.

Misdrijf
De 44-jarige Rob Zweekhorst wordt op de avond van 1 januari bij het uitlaten van zijn honden van dichtbij neergeschoten op de Dokkumerstraat in Berkel en Rodenrijs. De schutter raakte hem meerdere keren. Hulpdiensten konden het leven van Rob niet redden. Rond 20.00 uur bezwijkt hij ter plaatse aan zijn verwondingen. Rob was getrouwd en vader van nog jonge kinderen. Hij werkte al zo’n 9 jaar bij de GGZ in Amsterdam, en was er de laatste periode van zijn leven directeur personeelszaken.