Nog eenmaal 'Veilig' bij TV Rijnmond

Nog eenmaal 'Veilig' bij TV Rijnmond

Aanstaande dinsdag 5 april om 17.35 uur zendt TV Rijnmond alweer de laatste aflevering uit van ‘Veilig’ van dit seizoen. De uitzending begint met een spannend kijkitem waarin een goede samenwerking is te zien tussen politie en stadstoezicht.

In Opsporing worden een aantal verdachten van nog niet opgeloste misdrijven getoond. Deze mannen zijn in eerdere afleveringen dit seizoen aan bod gekomen.

De camera's van Veilig lopen in elke uitzending mee met de mensen van de politie Rotterdam-Rijnmond en Stadstoezicht, die elk op hun eigen werkwijze een bijdrage leveren aan het veilig maken en houden van de stad Rotterdam. In Opsporing wordt de kijker elke week ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van uiteenlopende misdrijven.

Mee met de Stadswacht: biketeam assisteert politie tijdens aanhouding
Aan het begin van hun dienst worden bikers Theo en Robin van Stadstoezicht ingehaald door een DHV-bus die flinke haast heeft. Al snel wordt duidelijk waarom. Een aantal mannen worden door collega's staande gehouden op de West-Kruiskade. Eén van de verdachten zou een vuurwapen op zak hebben. Terwijl de politieagenten de aanhoudingen verrichten, houden de stadswachten het toegestroomde publiek tegen.


Opsporing: steekpartij Fultonstraat Schiedam
Een bizarre steekpartij op de Fultonstraat in Schiedam-Oost. Op donderdagmiddag 27 januari 2011, tussen 4 uur en tien voor half 5, loopt een man vanaf NS station Schiedam Centrum naar het huis van zijn vriendin. Op de Fultonstraat komen twee negroïde mannen hem tegemoet gelopen. Er is blijkbaar oogcontact want een van de verdachten vraagt: "waar kijk jij naar?" Het slachtoffer zegt dat hij gewoon voor zich kijkt en loopt door richting zijn vriendin. Als de verdachten hem passeren kijkt het slachtoffer hen nog even na en loopt dan verder. Ineens voelt hij een prik in zijn rechterarm en hij ziet de verdachten hard wegrennen. Op de Bellstraat wordt het slachtoffer duizelig en hij zakt in elkaar. Zijn arm blijkt doorboord te zijn er is een grote kans op blijvend letsel. De politie hoopt dat getuigen naar voren komen.


Opsporing: man schedelbreuk geslagen in Spijkenisse
Het centrum van Spijkenisse is een populaire plek om uit te gaan in het weekend. Zo moeten in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari een vader en zoon ook gedacht hebben. Het liep voor hen helaas compleet anders. Een ruzie in een café loopt uit op een scheldkanonnade op straat, gevolgd door een zeer zware mishandeling. De vader wordt door een van de mannen van de eerdere ruzie tegen de grond geslagen. Hij loopt daarbij een schedelbreuk op, is een deel van zijn geheugen kwijt en heeft concentratieproblemen. Er is een behoorlijke kans op blijvend letsel. Van de verdachte zijn zeer goede bewakingsbeelden gemaakt. Deze worden vanavond vertoond in Veilig.

Het werk van de Technische Ongevallen Dienst
Bij verkeersongevallen met letsel moet altijd goed onderzocht worden wat de toedracht is geweest en wie er mogelijk schuld heeft. Dat is een taak van de verkeerspolitie. Deze week een portret van het werk van de Technische Ongevallen Dienst en de Verkeersongevallen Groep. De TOD doet het sporenonderzoek op de locatie van het ongeval, de VOG doet later het recherchewerk, zoals het horen van de betrokkenen en getuigen. Ongevallen met letsel zijn ingrijpende gebeurtenissen voor zowel de slachtoffers als de veroorzakers. Vanuit dat perspectief gaan de agenten te werk. Op geen enkel moment mogen de betrokkenen uit het oog worden verloren.

De uitzendingen van TV Veilig zijn ook dit keer terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl