thumbnail

Stadshart Zoetermeer ontruimd na vondst explosieven

  • Zoetermeer
  • 29 juni 2013

De politie stelt een onderzoek in na het aantreffen van een zelfgemaakt explosief aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer. Zaterdagochtend omstreeks 05.15 uur werd een harde knal gehoord waarna duidelijk werd dat er een ontploffing had plaatsgevonden. Er vielen geen gewonden. Na de ontploffing in het Stadshart werden restanten van een explosief aangetroffen.

De politie heeft hierna het gebied afgezet en heeft bij het winkelcentrum een tweede explosief aangetroffen. Het explosief is omstreeks 09.15 uur meegenomen voor onderzoek waarna het gebied weer werd vrijgegeven. Omstreeks 10.30 uur is het explosief bij het Noord AA door de EOD gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De recherche van Zoetermeer doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Om 05.15 uur was er nog uitgaanspubliek die mogelijk met hun mobiel beelden heeft gemaakt. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Dan vragen wij u deze te uploaden via het meldformulier of af te geven aan het bureau in Zoetermeer.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV