thumbnail

16 miljoen euro aan coke in container Rotterdam

  • Rotterdam
  • 27 juni 2013

De Regionale Recherche van de Eenheid Rotterdam heeft in een lopend onderzoek in de Rotterdamse haven een container met ongeveer 500 kilo cocaïne aangetroffen. In het onderzoek naar de vondst zijn de afgelopen weken zes verdachten aangehouden. De container was al op 22 mei in de Rotterdamse haven aangekomen en direct in beslag genomen door de politie.

De cocaïne zat verstopt tussen een lading limoenen uit Brazilië. Na uitgebreid onderzoek konden de afgelopen weken zes verdachten worden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de verdovende middelen. Een 57-jarige man uit Kesteren, een 65-jarige man uit Rhoon, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 67-jarige en een 58-jarige Rotterdammer zitten vast. Een 61-jarige man uit 's Gravendeel is inmiddels in afwachting van het onderzoek vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.

De cocaïne ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd. Het onderzoek naar de vondst wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV