thumbnail

Omvangrijke grafschennis begraafplaats Dirksland

  • Dirksland
  • 16 juni 2013

De politie is een groot onderzoek gestart naar de vernieling van 22 graven aan de Kapoenstraat in Dirksland. Zondagmiddag werd de politie getipt waarna ze polshoogte gingen nemen. Grafstenen waren omgetrokken of omver getrapt. De Forensische Opsporing en de recherche van district De Eilanden is een uitgebreid onderzoek gestart op de begraafplaats. 

De politie zal er alles aan doen om de dader(s) hiervan snel op te pakken. De hulp van de inwoners van Dirksland kan van groot belang zijn in het onderzoek. Er wordt onderzocht wanneer de vernielingen hebben plaatsgevonden. Vrijdagmiddag werd er nog gewerkt door werklui op de rustplaats. De politie verzoekt personen zich te melden die na die tijd de begraafplaats bezocht hebben en of de graven nog intact waren. Op die manier kan men gerichter gaan zoeken naar de daders.

Mocht u iets verdacht hebben opgemerkt of gehoord in de omgeving, dan vernemen de rechercheurs dit graag van u. In deze gevoelige zaak is elk beetje informatie welkom bij de politie. U kunt contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven maar toch relevante informatie te hebben? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV