thumbnail

Onderzoek Aegidiusstraat in volle gang

  • Rotterdam
  • 12 juni 2013

Het onderzoek naar het steekincident waarbij een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw aan de Aegidiusstraat in Rotterdam ernstig gewond raakten, is in volle gang. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en verspreidt daarom bewonersbrieven en houdt een uitgebreid buurt- en passantenonderzoek in Kralingen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur, liepen een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw uit de richting van de Oostzeedijk Beneden naar de Aegidiusstraat. Daar raakten zij beiden gewond bij een steekpartij, waarbij minimaal twee daders betrokken waren. Mogelijk zijn de twee slachtoffer geworden van een beroving, maar ook andere scenario's worden niet uitgesloten. De daders renden er vervolgens vandoor in de richting van de Lusthofstraat. Daarna ontbreekt ieder spoor van hen.

Toestand van slachtoffers
Beide slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. De toestand van de vrouw is niet meer kritiek, maar nog wel steeds zorgwekkend. De vrouw bleek ten tijde van het steekincident zwanger en heeft als gevolg van het incident haar ongeboren kind verloren.

Stoepborden en bewonersbrieven
Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt, doet er alles aan om de daders te achterhalen. De Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht in de straat. Daarnaast heeft het team camerabeelden veiliggesteld van onder meer horecagelegenheden, die de slachtoffers kort voor het steekincident hebben bezocht. Mogelijk zijn de man en vrouw vanuit deze horecagelegenheden in de gaten gehouden of gevolgd.

Ook vindt nog steeds buurtonderzoek plaats en wordt een bewonersbrief verspreid met daarin de oproep om informatie, hoe onbelangrijk deze ook mag lijken, te delen met de politie. Dinsdag plaatste het team al een stoepbord met getuigenoproep in de Aegidiusstraat. Het team hoopt op die manier passanten te bereiken. En daarnaast vindt vrijdagavond en -nacht een uitgebreid passantenonderzoek plaats.

Getuigenoproep
Het rechercheteam heeft de volgende vragen:
-Was u getuige van het steekincident?
-Heeft u de daders gezien en kunt u meer vertellen over uiterlijke kenmerken als postuur, kleding, haardracht?
-Heeft u de daders nog gezien nadat zij in de richting van de Lusthofstraat renden?
-Heeft u de daders mogelijk al eerder gezien in de wijk?

Alle informatie is welkom bij de politie. Het rechercheteam is bereikbaar op 0900-8844 of stuurt u een email naarTGOAegidius@rijnmond.politie.nl. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV