thumbnail

Zeer grote brand 't Woud in Brielle

  • Brielle
  • 11 juni 2013

Dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur is een grote brand uitgebroken op een industrieterrein aan 't Woud in Brielle. Het vuur woedt in de woonwinkel en magazijn van Maxum Megastore. Er zijn geen gewonden gevallen bij de enorme brand waarbij veel rook vrijkwam. Om die reden werden omliggende bedrijven ontruimd. Anderen besloten zelf hun zaak te sluiten.

De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden in verband met de veiligheid van het ingezette personeel en de omvang van de enorme brand. Er zijn veel bluskorpsen uit de regio ingezet om het vuur te blussen. Twee brandweerpelotons zijn inzetbaar die zich laten aflossen bij de bestrijding van het vuur. Het incident werd opgeschaald naar een Grip 1 inzet.

Er werden ramen ingedrukt om de vlammen uit het pand te krijgen. De politiehelikopter heeft overzichtsfoto's gemaakt ten behoeve van het Copi. Tegen 18.30 uur was de brand nog steeds uitslaand. Meetploegen houden de omgeving nauwlettend in de gaten door voortdurend metingen te verrichten. Toegangswegen naar het industrieterrein in Brielle zijn afgesloten door de politie.

De Veiligheidsregio adviseerde omwonden dat als zij last hadden van de rook, de ramen en deuren te sluiten. De brandweer gaf tegen half elf dinsdagavond het sein "brand meester". Het nablussen en het slopen gaat de hele nacht nog duren. Er is nog geen oorzaak bekend hoe het vuur is ontstaan in Brielle.

 

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV