thumbnail

Gesloten dierenwinkel aan Uitweg vol met dode dieren

  • Rotterdam
  • 6 juni 2013
  • Dieren

In een dierenwinkel aan de Uitweg in Rotterdam heeft de politie zo'n 100 dode dieren gevonden. De dierenpolitie stelt samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Team Milieu een onderzoek in. Agenten van de dierenpolitie stelden op woensdagmiddag een onderzoek in naar aanleiding van meerdere klachten van stankoverlast.

In de dierenspeciaalzaak vonden zij de dode dieren en het stonk er enorm. Het onderzoek in de winkel werd op donderdagmiddag voortgezet, samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Team Milieu.

In de zaak vonden zij 5 vossen, een aantal egels, slangen, hagedissen, spinnen, verschillende knaagdiersoorten en een paar katachtigen. De dieren, zo'n 100 in totaal, waren al enkele weken dood. Mogelijk betreft het in een aantal gevallen beschermde diersoorten. Naturalis zal de politie en de NVWA helpen om de verschillende diersoorten te determineren.

De 30-jarige eigenaar van de winkel, die al meerdere maanden gesloten was, wordt verdacht van de het overtreden van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Mogelijk is er ook sprake van het overtreden van de Flora en Faunawet. De politie sluit een aanhouding in deze zaak niet uit

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV