thumbnail

Zeer grote brand Innsbruckweg Rotterdam

  • Rotterdam
  • 6 juni 2013

Op de Innsbruckweg in Rotterdam is donderdagochtend omstreeks 11.15 uur een zeer grote brand uitgebroken. Hoe het vuur kon ontstaan in het bedrijfspand is niet bekend. Dat wordt onderzocht. Meerdere personen zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een persoon is met zware brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Hij kreeg vloeibare siliconen over zich heen.

Vermoedelijk ging er iets fout tijdens het productieproces waarna een explosie volgde. Ten tijde van de brand waren er 30 medewerkers in het pand aanwezig. De omgeving van de Innsbruckweg ter hoogte van de brand is afgezet door de politie. De brand ging gepaard met flinke rookwolken en de nodige stankoverlast. De brandweer is nog bezig met de brandbestrijding in het pand, wat zeker nog enkele uren in beslag gaat nemen op bedrijvenpark Noordwest.

Een drukkerij naast het brandende pand is korte tijd ontruimd geweest vanwege de rook die het pand binnentrok. Luchthaven Rotterdam The Hague Airport ondervond korte tijd last van de brand, daarom was het vliegverkeer onmogelijk op die route. Dit is inmiddels weer opgeheven.

Rond twee uur gaf de brandweer het sein "brand meester". De brandweer heeft nog wel tijd nodig om na te blussen. Zij moeten onder andere sloopwerkzaamheden verrichten om de brand goed uit te maken. Bij de brand zijn naast de gebruikelijke stoffen die vrijkomen geen andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV