thumbnail

Meerdere branden in Spijkenisse

  • Spijkenisse
  • 4 juni 2013

Politieagenten hebben dinsdagochtend een 20-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat er op vier verschillende plaatsen brand was uitgebroken. Bij de branden is niemand gewond geraakt. In de nacht van maandag op dinsdag brak er brand uit in een auto, een caravan, een bouwkeet en een leegstaand pand op de Marrewijklaan, Joost Sasboutstraat, Fredehofstraat en Planetenlaan.

De brandweer had de branden snel onder controle. Er is niemand gewond geraakt. Bij de eerste brand zag een getuige dat er een man op een scooter wegreed. Bij de laatste brand werd door een getuige weer een man gezien op een scooter met opvallende kleding. Zijn signalement werd direct doorgegeven aan alle politie eenheden op straat. De zogeheten drieringen-aanpak, wat ook toegepast wordt bij overvallen, werd ingezet. Dit houdt in dat op verschillende uitvalswegen worden agenten gepositioneerd. Agenten zagen een man rijden die voldeed aan het signalement op de Centrumlaan in Spijkenisse en agenten hebben hem direct aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Onderzocht wordt zijn rol en betrokkenheid bij deze branden en of hij ook mogelijk betrokken is bij de eerdere kleine branden welke de afgelopen periode in Spijkenisse hebben plaatsgevonden. De politie heeft dinsdag 5 juni de 20-jarige man heengezonden. De politie laat weten dat hij geen verdachte meer is in het onderzoek.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV