thumbnail

Grote vechtpartij bij voetbalwedstrijd

  • Alphen aan den Rijn
  • 2 juni 2013

De wedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia voor een plaats in de Topklasse is zondagmiddag geëindigd in een grote vechtpartij. Spelers gingen elkaar op het sportpark aan de Sportlaan na het laatste fluitsignaal te lijf, en supporters gingen zich daarmee bemoeien. De vechtenden konden slechts met zeer veel moeite van elkaar worden gescheiden.

Nadat beide elftallen naar de kleedkamer waren gedirigeerd, bleef er een explosieve sfeer hangen rond het clubgebouw van Alphense Boys. Meerdere politie-eenheden zijn naar het sportpark aan de Sportlaan gedirigeerd, waaronder enkele hondengeleiders. Onder begeleiding van politiemensen hebben spelers, begeleiders en supporters van Haaglandia het terrein veilig kunnen verlaten en zijn teruggekeerd naar Rijswijk, de thuisbasis van Haaglandia. Er zijn twee gewonden, waarvan één persoon met een hoofdwond is vervoerd naar het ziekenhuis. Er zouden tot nu toe drie aanhoudingen zijn verricht.

Het bestuur van Alphense Boys heeft al aangekondigd om een diepgaand onderzoek in te stellen naar de wanordelijkheden en de verantwoordelijken hiervoor. De straffen die de KNVB zal uitdelen zullen zeker niet mis zijn. De wedstrijd was de tweede tussen beide teams voor een plaats in de Topklasse. Haaglandia won deze tweede wedstrijd met 0-1. De eerste wedstrijd was in 0-0 gelijkspel geëindigd.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV