thumbnail

Politie waarschuwt voor zakkenrollers Alexanderpolder

  • Rotterdam
  • 19 november 2012

Bij de politie is in de afgelopen weken meerdere keren aangifte gedaan van zakkenrollerij. Dit speelt zich af in de deelgemeente Prins Alexanderpolder. De zakkenrollers maakte vaak portemonnees met daarin contact geld, persoonlijke goederen, bankpassen en creditcards buit. De politie heeft na aanleiding van de aangiftes een onderzoek op gestart maar heeft nog niemand kunnen aanhouden.

De politie heeft ook diverse camerabeelden bekeken. De politie kan uit de aangiftes halen dat de diefstallen plaats vinden op dagen en tijden dat het druk is. De dieven slaan vaak toe in situaties waarin hun slachtoffers snel zijn afgeleid. De politie geeft daarom ook tips om zakkenrollerij te voorkomen:

- Bewaar uw pincode thuis en nooit bij uw pinpas.
- Als u uw pincodes intoetst scherm deze dan af, de dieven kijken graag mee.
- let goed op uw hand en of schoudertas. Hou deze voor uw lichaam.
- Wees alert in grote menigten, op dat moment merkt u niet dat u wordt bestolen.
- Als u boodschappen gaat doen, neem dan alleen mee wat u daarvoor nodig heeft.  Berg uw portemonnee op in uw binnenzak. En laat deze niet hangen aan de winkelwagen of rollator.

Mocht u op heterdaad een zakkenroller betrappen of bent u zelf slachtoffer van zakkenrollerij bel dan direct met 112 en geef een goed signalement door.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV