thumbnail

Mensen onwel na lekkende leiding

  • Hendrik Ido Ambacht
  • 24 april 2012

Dinsdagochtend heeft een vrachtwagen een leiding met koelvloeistof kapot getrokken. Het incident gebeurde in een laad- en losruimte van het winkelcentrum Sophiapromenade.

De leiding liep naar een koelcel. Nadat het voertuig de leiding kapot trok lekte er ongeveer vierhonderd liter glycon, koelvloeistof, weg. Ook kwam er een freonachtige stof vrij uit de koelcel. Na de melding gingen direct alle hulpverleners naar het winkelcentrum.
Acht mensen onder andere uit een supermarkt voelden zich niet lekker en drie ambulances brachten hen voor de zekerheid naar het ziekenhuis in Zwijndrecht. Na onderzoek bleek dat zij niets mankeren.

De politie waarschuwde de chauffeur die verder was gereden en adviseerde hem ook voor controle naar het ziekenhuis te gaan. Een monteur ging de schade aan de leiding en koelcel herstellen. Verder maakte een gespecialiseerd bedrijf de vloeren schoon. De bewoners en winkeliers kregen van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht in een brief uitleg over het incident. De winkels zijn gewoon weer open.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV