thumbnail

Plofkraak bij museum

  • Gouda
  • 21 maart 2012

Omwonenden van de Oosthaven in Gouda zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een luidde knal. Bij het museum heeft een plofkraak plaatsgevonden.

De deuren van het museum zijn door de ontploffing zwaar beschadigd. Ook een schilderij van Ferdinand Bol wat waardevol is voor Gouda is ernstig beschadigd door de ontploffing. Omwonenden hebben twee mensen op een motor weg zien rijden. Volgens de directeur van het museum lijkt het op een gerichte actie. De inbrekers hebben een vitrinekast kapot gemaakt en daaruit een zilveren Montrance van Johannes Boogaert meegenomen. De zilveren Montrance komt uit het jaar 1662. Het museum had deze in bruikleen van de parochie van Padua in Italië. Dit is een waardevol stuk voor het museum.

Volgens de directeur van het museum, Gerard de Kleijn, waren de inbrekers binnen 40 seconden weg. Het alarm van het museum is wel afgegaan. Politieagenten waren na de inbraak snel ter plaatse. Het museum gaat woensdag gewoon open voor het publiek. De afdeling waar de inbraak geweest is blijft afgesloten voor onderzoek.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV