thumbnail

Grote uitslaande brand in loods Schiedam

  • Schiedam
  • 8 december 2011

In een loods aan de Nieuw-Mathenesserstraat  in Schiedam is in de nacht van woensdag op donderdag een grote uitslaande brand uitgebroken. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brand ontstond in een Grow Shop genaamd de Zwarte Tulp Rijnmond.

Het gaat om een loods tussen een andere loods en de Schiedamse Glasfabriek. De brandweer heeft overslag naar andere panden weten te voorkomen. Op het terrein van de Glasfabriek staan grote zuurstoftanks. Deze stonden dicht bij de loods welke in brand stond. Doordat deze aangestraald werden kon er een explosie voordoen. De brandweer heeft dit door veel koelen weten te voorkomen. De loods is geheel verwoest.

Omdat de brandweer moeite had met de waterwinning werd een grootwatertransport opgezet. Een blusvaartuig van de Havendienst heeft vanuit de Merwehaven watergeleverd aan de brandweervoertuigen ter plaatse.

De naastgelegen loods heeft alleen rookschade opgelopen. UIt die loods zijn ook nog drie Poolse mensen gehaald, er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Voor zover bekend zijn naast de gebruikelijke stoffen die vrijkomen bij brand, geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV