thumbnail

Overvallers SecurCash maken groot geldbedrag buit

  • Rotterdam
  • 4 april 2011

Maandagmorgen zijn twee mannen gewond geraakt tijdens een gewapende overval op een geldtransportbedrijf aan de Kiotoweg in Rotterdam-Overschie. Een groot geldbedrag is weggenomen.

Even na zes uur werd gemeld dat er een overval had plaatsgevonden op het bedrijf in industriepark Noordwest. Direct gingen de hulpdiensten ter plaatse. Op dat moment waren nog 20 medewerkers van het bedrijf aanwezig en was niet bekend of de overvallers nog in het pand aanwezig waren.

Het Arrestatieteam doorzocht het pand. Hierbij zijn geen overvallers aangetroffen. De twee gewonden zijn direct afgevoerd naar het Erasmus MC. De overige werknemers zijn overgebracht naar een naburig politiebureau voor nader verhoor.

Uit het onderzoek is tot nu gebleken dat meerdere personen de overval pleegden. Om de toegang tot het bedrijventerrein te krijgen is door hen een hek vernield en is een stalen achterdeur met behulp van explosieven vernield. Vervolgens zijn twee medewerkers neergeschoten. Volgens de politie hebben de overvallers een grote buit weggenomen. Men doet geen uitspraak hoe groot de buit is.

Door het onderzoek en de instap van het Arrestatieteam werd de ring rond Rotterdam voor een gedeelte afgesloten. Dit leidde tot een verkeersopstopping. Inmiddels zijn alle wegen weer vrij.

De politie zet alles op alles om de verdachten van deze gewelddadige overval op te pakken. Heeft u informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken, belt u dan met telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Update 6-4-2011 - De oproep om informatie over de overval op het waardetransportbedrijf aan de Rotterdamse Kiotoweg in de televisieprogramma’s Opsporing Verzocht en Hart van
Nederland leverden tot nu toe 180 tips op. Deze gingen voornamelijk over het merk en
type van de twee vermoedelijke vluchtauto’s.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV