thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 21 maart 2011

Aanstaande dinsdag 22 maart om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Ook deze week weer een aantal politiezaken dat onder de loep wordt genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

De camera's van Veilig lopen in elke uitzending mee met de mensen van de politie Rotterdam-Rijnmond en Stadstoezicht, die elk op hun eigen werkwijze een bijdrage leveren aan het veilig maken en houden van de stad Rotterdam. In Opsporing wordt de kijker elke week ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van uiteenlopende misdrijven. Actuele thema's op het gebied van veiligheid, vanuit de gemeente Rotterdam en politie, worden in informatieve reportages belicht.

DHV: "TV kopen?"
Goedgelovige mensen zijn een makkelijke prooi voor oplichters. Zo ondervindt een gezin die de hulp inschakelen van Gaby en Fred van de Directe Hulpverlening van de politie Rotterdam-Rijnmond. Een man bood het gezin op straat een mooie televisie aan voor een spotprijsje. Ze moesten gewoon even 150 euro geven, dan zou hij hem uit zijn woning halen. De man verdween een portiekflatje in en komt ni niet meer naar buiten. Aan Fred en Gaby de taak om uit te zoeken waar de man is gebleven.

Marktmeesters werken aan een schone markt
Als de marktdag er op zit, willen de marktkooplui zo snel mogelijk naar huis. De kraam moet worden afgebroken en het afval moet weer de vrachtwagen in om af te voeren. Dat mag niet achterblijven op de markt. De martkmeesters van stadstoezicht houden dat scherp in de gaten, want sommige kooplui vinden dat maar lastig en laten hun afval liever achter.

Opsporing: Overval New York Pizza Spijkenisse
Het filiaal van New York Pizza aan het Sterrenhof 32 in Spijkenisse, is op woensdagavond 23 februari 2011 overvallen. De zaak werd door een medewerker schoongemaakt, als rond 22:20 uur twee mannen naar binnen komen. Een man bedreigt de medewerker met een mes en eist geld uit de kassa. Een tweede man, vermomd onder een dikke pruik, houdt de ingang in de gaten en heeft een vuurwapen. Van de overval zijn bewakingsbeelden gemaakt, die in de uitzending worden vertoond.

Opsporing: mannen steken videotheek in brand
Terwijl de meeste mensen tijdens de jaarwisseling de straat op gaan om het nieuwe jaar in te luiden met vuurwerk, hebben twee mannen op de Mathenesserweg in Rotterdam hele sinistere plannen. Het is 0:20 uur op 1 januari 2011 als dader 1 met een glashamertje een ruit inslaat bij een videotheek annex winkel op Mathenesserweg 66a. Dader 2 haalt een fles met brandbare vloeistof onder zijn jas vandaan en kniipt deze leeg, door het gat in de ruit. Dader 1 pakt dan een aansteker en steekt de vloeistof in brand. Meteen volgt er een flinke steekvlam en de winkel brand compleet uit. De brandweer kon snel ter plaatse zijn en voorkomen dat de brand naar de woningen zou overslaan. Anders hadden er doden kunnen vallen. Van de brandstichters zijn bewakingsbeelden gemaakt, die in de uitzending worden vertoond.

De uitzendingen van TV Veilig zijn terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV