thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 28 februari 2011

Aanstaande dinsdag 1 maart om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Ook deze week weer een aantal politiezaken dat onder de loep wordt genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

De camera's van Veilig lopen in elke uitzending mee met de mensen van de politie Rotterdam-Rijnmond en Stadstoezicht, die elk op hun eigen werkwijze een bijdrage leveren aan het veilig maken en houden van de stad Rotterdam. In Opsporing wordt de kijker elke week ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van uiteenlopende misdrijven. Actuele thema's op het gebied van veiligheid, vanuit de gemeente Rotterdam en politie, worden in informatieve reportages belicht.

DHV: sloopafval
Muurtje uitbreken, badkamertegels van de muur af, bij het verbouwen van een woning komt vaak het nodige puin vrij. Zo ook bij een portiekwoning in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. Maar, waar een aannemer een stortkoker gebruikt om het puin in een op de stoep staande aanhanger af te voeren, maken deze klussers er een zooitje van. Het bouwafval wordt vanuit de woning, zonder enige afscherming, in de aanhanger gegooid. Een gevaarlijke situatie want het puin ligt in een wijde boog om het wagentje heen. DHV'ers Evelien en Jimmy komen in actie.


Opleiding tot stadswacht stelt hoge eisen
Deze week een special over de opleiding van stadswachten. De taken van stadstoezicht op het gebied van de openbare orde en veiligheid zijn de laatste jaren sterk uitgebreid. Daar hoort dan ook een gedegen opleiding bij. Na een strenge toelatingsprocedure (in 2010 hebben ruim 800 mensen gesolliciteerd, van wie er maar 70 zijn aangenomen), worden de stadswachten-in-spé opgeleid tot buitengewoon opsporings ambtenaar (boa).

Opgelost: man zwaar mishandeld bij straatroof Spijkenisse
In de uitzending van dinsdag 15 februari 2011 zond Veilig beelden uit van een straatroof in het centrum van Spijkenisse. Een man werd door een groep van vijf mannen achtervolgd en werd van een trap afgeduwd. De man kwam lelijk ten val en raakte zwaargewond. Terwijl hij buiten bewustzijn was, werd hij tot overmaat van ramp ook nog eens beroofd van zijn jas, portemonnee, telefoon en horloge.

Direct na de uitzending heeft een van de verdachten zich gemeld en ook de hoofdverdachte is kort erna aangehouden, nadat er een aantal tips was binnengekomen.

Opsporing: man neergestoken bij straatroof station Rotterdam-Zuid
Wat als een leuk avondje uit begon, eindigde voor een man en vrouw in een nachtmerrie. In de nacht van zaterdag op zondag 19 december, lopen rond een uur of half één een vriend en vriendin vanaf het uitgaansgebied bij bioscoop De Kuip naar treinstation Rotterdam-Zuid. Wanneer ze op het perron lopen richting stationsgebouw, worden ze overvallen door twee mannen van Noord-Afrikaanse afkomst, mogelijk Marokkaans.

De man wordt daarbij met een mes gestoken, maar weet nog weg te vluchten, over het spoor naar de Rosestraat. Daar wordt hij door de daders ingehaald en nog eens zwaar mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen en uiteraard naar de daders. Wat erg opvalt op bewakingsbeelden, is dat de straatrovers erg in lengte verschillen. Dader 1 wordt geschat tussen 1.80m en 1.90m, maar dader 2 is een stuk kleiner. Mogelijk tussen de 1.60m en 1.70m. 

De uitzendingen van TV Veilig zijn terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl


Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV