thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 14 februari 2011

Aanstaande dinsdag 15 februari om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Ook deze week weer een aantal politiezaken dat onder de loep wordt genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

De camera's van Veilig lopen in elke uitzending mee met de mensen van de politie Rotterdam-Rijnmond en Stadstoezicht, die elk op hun eigen werkwijze een bijdrage leveren aan het veilig maken en houden van de stad Rotterdam. In Opsporing wordt de kijker elke week ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van uiteenlopende misdrijven. Actuele thema's op het gebied van veiligheid, vanuit de gemeente Rotterdam en politie, worden in informatieve reportages belicht.

DHV: Jeugdoverlast
Bij de meldkamer van de politie komen regelmatig klachten binnen die te maken hebben met overlast veroorzaakt door jeugd. De ene keer terecht, de andere keer onterecht. Evelien en Jim van de Directe Hulpverlening van de politie Rotterdam-Rijnmond rijden vanavond een aantal van die meldingen af. Van een supermarkt waar jongeren alcohol zouden staan te drinken en de toegang zouden hebben geforceerd, via een luidruchtig feestje, naar een park waar jongens de bankjes aan het slopen zouden zijn.

Op pad met de Stadswacht
Stadwachten Antonio en Serife horen en zien een ruzie ontstaan bij een tramhalte. Drie wat oudere mannen hebben een flinke woordenwisseling en daarbij vliegen behoorlijk wat krachttermen rond. Om te voorkomen dat de ruzie escaleert, proberen de stadswachten de gemoederen te kalmeren.

Opsporing: zware mishandeling bij café
De politie is op zoek naar de man die op zondagnacht 16 januari 2011, rond 01:30 uur, een bezoeker van een café aan de Gerard Scholtenstraat in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden, neergeslagen heeft. Het betreft hier een zeer ernstige mishandeling met zwaar letsel. Het slachtoffer liep een schedelbreuk op en een gebroken jukbeen. De kans bestaat zelfs dat het slachtoffer blijvend letsel overhoudt. Van de dader zijn duidelijke bewakingsbeelden gemaakt. Deze worden in de uitzending vertoond.

Opsporing: mishandeling Spijkenisse
In het centrum van Spijkenisse is op 30 oktober 2010 rond 01:30 uur een man zwaar mishandeld en beroofd. Het slachtoffer werd door een groepje van vijf mannen achtervolgd vanuit de Spuistraat richting Nieuwstraat. Op camerabeelden is te zien dat de man hard rent met de groep mannen op de hielen. Hij probeert een trap af te rennen naar de Breestoep, maar hij wordt de trap afgeduwd en komt hard ten val. Terwijl het slachtoffer buiten kennis onderaan de trap ligt wordt hij beroofd van zijn jas, portemonnee en Blackberry-telefoon. Van de daders zijn goede bewakingsbeelden gemaakt en de politie hoopt dan ook dat ze herkend worden.

Opsporing: schietincident lounge café Blue Label
De politie is dringend op zoek naar getuigen van een schietincident bij lounge café Blue Label aan de Eendrachtsweg in Rotterdam.

Op zondagochtend 16 januari rond kwart over zeven werd vanuit een rijdende auto meerdere keren geschoten richting de ingang van Blue Label. Daar stonden op dat moment meerdere mensen en wonder boven wonder is niemand geraakt.
Het incident heeft mogelijk te maken met gebeurtenissen, eerder die nacht, bij Blue Label of elders in het centrum van Rotterdam. De auto is mogelijk een donkerkleurige SUV, of terreinwagen geweest. Omdat er op de plaats van het incident geregeld taxichauffeurs rijden en stoppen, hoopt de politie dat vooral deze groep meer kan vertellen.

Inbraakpreventieactie in Maassluis
De wintermaanden zijn voor inbrekers de uitgelezen periode om toe te slaan bij woningen. Omdat het al vroeg donker is, valt het namelijk niet zo erg op als ze door woonwijken struinen op zoek naar zwakbeveiligde woningen.

Om burgers attent te maken op de risico's trekken teams van de politie, in samenwerking met stadswachten en scholieren door de woonwijken. Woningen die bijvoorbeeld slecht verlicht zijn, of waar ramen open staan, krijgen een brief in de brievenbus met tips om de beveiliging te verbeteren. Belangrijkste tip is om naast goed hang- en sluitwerk, ook te zorgen voor goede verlichting van de woning, zowel aan de gevels als binnen. Want inbrekers houden daar namelijk niet van.

Veilig loopt een avondje mee met het preventieteam in Maassluis. De extra aandacht daar heeft er inmiddels toe geleid dat dankzij oplettende burgers, vijf inbrekers zijn aangehouden.

De uitzendingen van TV Veilig zijn ook terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl http://www.veilig.mediarotterdam.nl/


Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV