thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 7 februari 2011

Aanstaande dinsdag 8 februari om 17.45 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Deze week weer een aantal politiezaken welke onder de loep worden genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

DHV: Granaat gevonden
Op politiebureau Rotterdam-Noord hebben een meisje en haar moeder een (deel) van een oude granaat afgegeven. Die had het meisje gevonden tijdens het spelen tussen de tuinen van nieuwbouwwoningen in Schiebroek. Agenten Jim en Evelien gaan bij de woning kijken of er nog andere potentieel gevaarlijke objecten liggen...

Omdat het mogelijk een gevaar oplevert, adviseert de politie om alles dat lijkt op een explosief niet aan te raken en direct contact op te nemen met de politie. Die kunnen dan ter plaatse het voorwerp inspecteren. In dit geval bleek het om een deel van een granaat te gaan, dat niet meer op scherp stond. Het is op een veilige manier vernietigd.

Op pad met de Stadswacht
Binnen het toezicht op de openbare ruimte hebben de medewerkers van stadstoezicht een belangrijke rol. De stadswachten kennen hun wijken goed en ze zien vaak als eerste de zaken die mis zijn. Om onveilige situaties te voorkomen rapporteren ze bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, grijpen ze in bij parkeer- en verkeersproblemen en maken ze melding van bijvoorbeeld kapotte stoeptegels. Andere diensten zorgen dan snel voor reparatie.
Tijdens de surveillance door het Oude Westen komen stadswachten Antonio en Serife het nodige tegen. 

Opsporing: mishandeld in tram vanwege sussen ruzie
De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar twee mannen die, op dinsdagavond 24 augustus 2010 in tramlijn 23, een 68 jarige man in elkaar hebben geslagen toen deze een ruzie wilde sussen. De tram, komend vanuit de Beverwaard rijdt ter hoogte van de Groene Tuin in IJsselmonde, als twee mannen ruzie zoeken met een andere jongeman. Eén van de passagiers, het 68 jarige slachtoffer, zegt er wat van en vraagt aan de vechtersbazen of het wat rustiger kan. Dat zijn de mannen duidelijk niet van plan, want de man wordt direct in elkaar geslagen, midden in de drukke tram. Van het incident en van de daders zijn camerabeelden beschikbaar, die in de uitzending zullen worden vertoond.

Opsporing: zakkenrollers actief in IJsselmonde
Een ouder echtpaar wil net de portiek van hun flat in de Rotterdamse wijk IJsselmonde binnenlopen, als ze op vrijdag 26 februari 2010 worden aangesproken door twee mannen. Deze Oost-europees uitziende personen vragen in gebrekkig Nederlands waar ze de dokter kunnen vinden. Niet te beroerd om te helpen, wijst het echtpaar hen de weg. Maar, op slinkse wijze weet één van de mannen de portemonnee van de vrouw uit haar tas te halen.

Met haar pinpas is later 300 euro opgenomen. Uit onderzoek is gebleken, dat de dieven, in gezelschap van een jonge vrouw, het echtpaar eerder op de middag al had gevolgd in een supermarkt. Daar hadden ze op een geraffineerde manier de pincode van het slachtoffer afgekeken. Van de daders zijn goede bewakingsbeelden gemaakt en de politie hoopt dan ook dat ze herkend worden.


De uitzendingen van TV Veilig zijn terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl http://www.veilig.mediarotterdam.nl/

Vanwege het ABN-tennistoernooi begint de uitzending dinsdag 8 februari 10 minuten later.Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV