thumbnail

Stormachtig weer in regio

  • Barendrecht
  • 4 februari 2011

In de regio heeft brandweer en politie vrijdag en zaterdag meerdere meldingen moeten afwerken in verband met de hevige wind. Dit veroorzaakte op tal van plaatsen voor gevaarlijke situaties.

Bij Wellness Centre Ommoordsehof in Rotterdam kwam een zonnescherm los te hangen. De brandweer werd ingeschakeld om het scherm te demonteren en naar beneden te halen.

Ook werd de brandweer gealarmeerd voor windschade aan de Rijnstraat in Barendrecht. Daar was een boom op de kruising met de Merwedestraat gedeeltelijk tegen een huis aan gevallen. Met behulp van een ladderwagen is de boom stuk voor stuk verwijderd van het woonhuis.

Op de Nieuweweg richting Hellevoetsluis waaide ook een boom om, de brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. In Brielle werd de brandweer verzocht aan de Maarland Zuidzijde, daar kwamen stukken gevel naar beneden vallen van een woonhuis.

Ook vrijdagavond zijn er meerdere meldingen van stormoverlast binnengekomen op de meldkamer, onder andere bij MediaMarkt in het centrum van Rotterdam. Zaterdag is eveneens een stormachtige dag.

Ook op Plein 1953 in Rotterdam Zuid kwam de brandweer eraan te pas. Zij verwijderden een versiel van de Biblitoheek die aan de muur bevestigd zat. Door de hard wind kwam het gevaarlijke sierstuk los te hangen. De brandweer verwijderde het object.

In Vlaardingen moest de brandweer een zijl extra gaan verstevigen nadat dit was gaan klapperen wegens de harde wind. Op de Markt moesten zij een beeld op het stadhuis bekijken vanwege de storm.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV