thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 29 januari 2011

Aanstaande dinsdag 1 februari om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Deze week weer een aantal politiezaken welke onder de loep worden genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

DHV: Eenzijdig ongeval zorgt voor ravage in Overschie
Nachtelijk Overschie wordt opgeschrikt door een auto die een flinke ravage heeft aangericht. Agenten Evelien en Jimmy zijn als eerste ter plaatse. Ze zien een personenwagen die een lantaarnpaal in de middenberm heeft geraakt, daarna een reclamezuil en door de klappen over de kop is gegaan op de tegenovergestelde richting. Wonder boven wonder zijn de inzittenden uit de wagen gekomen, maar ze lijken zich uit de voeten te willen maken...

Stadstoezicht verwijdert verwaarloosde auto
In een rustige straat staat al drie maanden een auto met Litouws kenteken. Het voertuig heeft een lekke band en het staat niet op slot. Wonder boven wonder is er met de auto nog niets gebeurd, want wrakken trekken normaliter vandalisme aan, vormen een mogelijke slaapplaats voor daklozen en het is een magneet voor spelende kinderen. Die uiteraard niet bewust zijn van mogelijk gevaarlijke zaken in de wagen. Het is er een van vele. Jaarlijks ruimt de gemeente Rotterdam tussen de 200 en 250 voertuigen uit het stadsbeeld. Stadswachten Serife en Antonio begeleiden de verwijdering. Ze maken rapport op van de staat van de auto en bekijken of er mogelijk nog spullen in liggen. Mocht de eigenaar niet meer om zijn wagen komen, dan wordt hij binnen enkele weken gereduceerd tot colablikjes.

Opsporing: jongen steelt scootmobiel in Vlaardingen
De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de jongeman, die aan het eind van de avond van vrijdag 8 oktober een scootmobiel heeft gestolen uit de seniorenflat Valkenhof aan de Frank van Borselenstraat in Vlaardingen. Van de man zijn bewakingsbeelden gemaakt terwijl hij met een grijns op zijn gezicht het karretje naar buiten rijdt. Deze worden in de uitzending vertoond.

Opsporing: bliksemsnelle gewapende overval op drogist
Terwijl de laatste klanten de winkel uitlopen, stormen twee mannen drogist Dirx aan de Goudsesingel in Rotterdam binnen. Ze bedreigen een kassamedewerker en eisen dat de kassa wordt opengemaakt. Ze graaien er geld uit en nemen direct de benen. Ze bedreigen bij het weglopen nog een tweede medewerker. In nog geen 25 seconden zijn ze klaar. Ook van deze overval zijn bewakingsbeelden gemaakt die worden vertoond in Veilig. De buit van de overval moet overigens zijn tegengevallen want er zat niet veel geld in de kassa. Het psychische leed voor het personeel is echter groot geweest. Een van de dames heeft ruim een maand van angst niet durven werken en is inmiddels naar een ander filiaal overgeplaatst.

De uitzendingen van TV Veilig zijn ook terug te bekijken op www.veilig.mediarotterdam.nl

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV