thumbnail

Tankautospuit Lansingerland weg door bezuiniging VRR

  • Bergschenhoek
  • 28 januari 2011

De vrijwillige brandweermannen van Lansingerland hebben donderdag n.a.v. bezuinigingen binnen de VRR hun tankautospuit TS25-2 ingeleverd bij het gemeentehuis van Bleiswijk. De brandweer sprak hun ongenoegen uit tijdens een bijeenkomst met de gemeenteraad en burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland.

Het rommelt al langer binnen de brandweerorganisatie. Brandweerlieden van Bergschenhoek zijn zich terdege ervan bewust dat er wat moet veranderen. Alleen zijn de voorstellen die zij ooit hebben aangedragen, zonder nadere toelichting aan de kant geschoven door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hoe de toekomst eruit gaat zien is voor velen nog onduidelijk. Een stukje motivatie is bij menigeen nog ver te zoeken.

Toch heeft men besloten om, ondanks een inzetvoertuig minder in de kazerne, het werk te blijven voortzetten als vrijwillig brandweerman. Alsnog dringen de spuitgasten erop aan om over een efficiënte brandweerorganisatie met de VRR aan tafel te kunnen komen. Maar één ding is zeker, met een tankautospuit minder is het nooit meer als voorheen.

Eerdere bezuinigingsmaatregelen deze week
Al eerder deze week werd in Zuid-Holland-Zuid bekend gemaakt door de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid dat het waterongevallenvoertuig is verdwenen inclusief het duikteam. 30 jaar bestonden zij en hebben ontelbare mensen gered van de verdrinkingsdood. Dit betekent dat duikers uit andere gemeenten ter plaatse moeten komen bij een waterongeval.

Ook in Vlaardingen is het duikteam al wegbezuinigd. Elke seconde telt… Maar of dit voor de brandweer nog van toepassing is? Wie volgt....

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV