thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 24 januari 2011

Aanstaande dinsdag 25 januari om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Deze week weer een aantal politiezaken welke onder de loep worden genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

Deze week:

DHV: Drank en Pokémon

Het gezegde "te diep in het glaasje gekeken", is nogal licht uitgedrukt voor de jongeman die agenten Eveline en Jimmy aantreffen op de Heer Bokelweg in Rotterdam Noord. Ze rijden op een melding dat een stomdronken persoon ligt te slapen op straat. Ze krijgen geen zinnig woord uit de man en het enige dat hij bij zich heeft is een mannentasje met daarin wat Pokémonkaarten en spullen om een jointje te maken. Het belooft een lange nacht te worden...

Stadswachten houden afval actie

Op veel plekken in de stad kom je het tegen: afval dat niet in de container wordt gegooid, maar achteloos ernaast of zomaar ergens op straat wordt gedumpt. De stadswachten houden regelmatig acties om deze rommel op te ruimen. Doen ze dat niet, dan kan het afval ongedierte aantrekken, voor brandgevaar zorgen en het trekt nog meer afval aan. Vandaar dat Antonio en Serife proberen te achterhalen wie de vervuilers zijn. Die kunnen boetes tegemoet zien van minstens 115 euro.

Opsporing: gewelddadige straatroof mislukt

De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar twee meisjes van 14 à 15 jaar oud, die op zaterdag 4 september 2010 op het Weegschaalhof in Rotterdam-Alexander twee andere meisjes met geweld hebben willen beroven van een Blackberry-telefoon. Een van de slachtoffers werd hardhandig de keel dichtgeknepen toen ze haar telefoon niet wilde afgeven. De daders, die in gezelschap van twee jongens waren, vluchtten weg nadat ze werden gestoord door een argeloze voorbijganger op een scooter.

Van de meisjes zijn bewakingsbeelden gemaakt op metrostation Oosterflank. Deze worden in de uitzending vertoond.

Opsporing: inbrekers kraken parkeerautomaten

Op maandagnacht 5 juli 2010 dringen vier mannen de parkeergarage Kiphof binnen aan de Kipstraat in Rotterdam-Centrum. Ze hebben het voorzien op de betaalautomaten. De mannen zijn ruim vier uur binnen en gaan behoorlijk grondig te werk. Ze proberen camera's af te plakken en zorgen ervoor dat deuren niet dicht kunnen. Uiteindelijk maken ze een paar honderd euro buit, maar zorgen voor zeker 15 duizend euro schade.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV