thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 17 januari 2011

Aanstaande dinsdag 18 januari om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Deze week weer een aantal politiezaken welke onder de loep worden genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

Deze week:

DHV: schoten in Berkel

Eveline en Jimmy van de Directe Hulpverlening (DHV) van de politie Rotterdam-Rijnmond gaan af op een melding in Berkel. Daar zijn schoten gehoord bij een parkje. In het verleden zijn er vaker meldingen gedaan van schoten en toen zijn er kogelhulzen aangetroffen.

Of het nu weer om pistoolschoten gaat, of mogelijk om vuurwerk is niet duidelijk. Op zo'n moment nemen de agenten geen enkel risico. Kogelwerende vesten worden aangetrokken en iedere mogelijke verdachte wordt gefouilleerd.

Opsporing: mislukte overval restaurant Bleiswijk

De politie is op zoek naar de twee daders van een mislukte overval op restaurant Boedha Beer, aan de Hoefweg in Bleiswijk. Op dinsdag 2 november 2010 sluit het personeel het restaurant af na een lange dag werken. Wanneer ze het alarm aanzetten, komen twee gemaskerde mannen het gebouw binnen. Een van hen bedreigt het personeel met een vuurwapen en eist dat het alarm weer uitgezet wordt, maar dat mislukt. Het alarm gaat af en de overvallers vluchten weg. Ze zijn op bewakingsbeelden te zien. De maskers zijn zelfbeschilderde maskers die erg opvallen.

Opsporing: straatroof Schiestraat

Op zondagnacht 14 november 2010 beroven twee jongens een bezoeker van de discotheek Hollywood Music Hall, nadat deze de zaak rond 6 uur 's ochtends heeft verlaten. Ze bedreigen het slachtoffer met een mes. De straatrovers zijn die nacht gefilmd door camera's van Stadstoezicht en deze beelden worden getoond.

Op pad met de Stadswacht

Stadswachten Serife en Antonio doen hun surveillance door het Oude Westen. Deze wijk in Rotterdam was berucht voor hinderlijke foutparkeerders. Daarbij ontstonden vaak gevaarlijke situaties voor het overige verkeer, konden trams of huldiensten niet doorrijden doordat de weg geblokkeerd werd. Stadstoezicht heeft hard gewerkt om de overlast voor het overige verkeer fors te verminderen, maar toch gaan sommige automobilisten toch nog in de fout. Antonio en Serife spreken zo'n chauffeur aan...

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV