thumbnail

Grote brand in woning Leerdam

  • Leerdam
  • 12 januari 2011

De grote brand die woensdagmiddag in de woning aan het Spartaveld in Leerdam woedde is onder controle. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de naastgelegen woningen.

De bewoonster van het huis is naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te lang in de rook was verbleven. Ze had veel koolmonoxide binnengekregen maar was wel aanspreekbaar. Een omstander zag haar in het brandende huis, haalde haar naar buiten en alarmeerde de brandweer. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, stond de woning zowel beneden als boven al volop in brand.

De brandweer ontruimde twee blokken van zes woningen uit veiligheidsoverweging en riep de hulp in van Schoonrewoerd en Asperen. Met een hoogwerker is de brand van buitenaf geblust. “We konden niet naar binnen, er zat echt extreem veel vuur in voor een woningbrand. Het was van binnen één vuurzee. Omdat er geen mensen meer binnen waren hebben we geen risico genomen en van buiten geblust”, aldus brandweercommandant Joop Nieuwenhuize.

Een tweede autospuit uit Schoonrewoerd heeft de naastgelegen woning in de gaten gehouden. Er is een gat in het dak gemaakt om te controleren of het vuur niet via het dak oversprong op de woning. Buiten rook- en roetschade is de buurwoning er goed vanaf gekomen.Rond 14.00 uur kon de brandweer het sein brand meester gegeven.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV