thumbnail

Dinsdag in 'Veilig' bij TV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 10 januari 2011

Aanstaande dinsdag 11 januari om 17.35 uur zendt TV Rijnmond weer een nieuwe aflevering uit van ‘Veilig’. Deze week de eerste van een reeks nieuwe uitzendingen waar weer een aantal politiezaken onder de loep worden genomen. Ieder uur wordt de uitzending herhaald.

Op donderdag 13 januari 2011 is een korte Veilig te zien bij TV Rijnmond om 17.50 uur. Ook deze wordt elk uur herhaald en bevat de opsporingsitems van de dinsdag-uitzending.

Deze week:

DHV: Veroordeelde neemt de benen
Dit seizoen volgt Veilig weer een aantal koppels van de politie Rotterdam-Rijnmond, tijdens hun werk bij de Directe Hulpverlening (DHV). Dat zijn de agenten die op meldingen rijden.

Het koppel Eveline en Jimmy worden geroepen naar een nachtcafé op de Bergweg in het Rotterdamse Oude Noorden. Daar is een opstootje geweest en ze moeten helpen de boel te kalmeren. Eenmaal aangekomen herkent Eveline een omstander. Het blijkt een jongen die gesignaleerd staat voor een aantal dagen celstraf. Hij staat ook bekend als een wegloper. En dat is precies wat hij doet zodra Eveline hem naar de politiebus wil brengen...

Opsporing: meisje beroofd van Blackberry
Op 13 september 2010 is een 19 jarig meisje bij metrostation Dijkzigt in Rotterdam beroofd door twee ongeveer 17 jarige negroïde jongens. Terwijl ze buiten het metrostation op een vriendin zit te wachten pakken ze haar Blackberry telefoon af. De daders zijn goed herkenbaar gefilmd in het metrostation en de politie hoopt dan ook dat iemand ze herkent.

Opsporing: inbreker-in-pak steelt in flats
In de maanden februari, mei en augustus 2010 is ingebroken bij meerdere appartementen in flats in het centrum van Rotterdam. De dader blijkt telkens een man van Noord-Afrikaanse afkomst te zijn, die gekleed in een keurig pak te werk gaat. Ook van deze "gentleman" inbreker zijn goede camerabeelden gemaakt.

Getuigenoproep: schietincident metrostation Maashaven
De politie zoekt getuigen van een schietincident, dat op zaterdagavond 2 oktober 2010, rond tien over half elf, plaatsvond op metrostation Maashaven. Daarbij raakte een man gewond. De zaak heeft veel media aandacht gehad. Een medewerker van een avondwinkel kreeg ruzie met een klant, dat bij de roltrappen van metrostation Maashaven escaleerde.

De verdachte schoot het slachtoffer in de nek, heeft nog een schot gelost en is zelf van de roltrap gevallen. Op het moment van het schietincident waren er meerdere omstanders aanwezig. De politie heeft hen nog niet allemaal kunnen spreken en roept daarom getuigen op om zich te melden.

De Stadswacht: Fietswrakkenactie
Het is veel Rotterdammers een doorn in het oog: fietswrakken die door de eigenaren aan hun lot zijn overgelaten. Ze nemen kostbare stallingruimte in, verloederen het straatbeeld en trekken meer rommel aan. Vandaar dat stadswachten Antonio Delgado en Serife Karaca samen met medewerkers van Roteb een fietswrakkenactie houden. Fietswrakken krijgen een sticker met waarschuwing dat ze worden verwijderd als de eigenaars ze niet binnen een week weghalen.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV