thumbnail

Minister Ivo Opstelten bezoekt brandterrein Moerdijk

  • Moerdijk
  • 10 januari 2011

Er komt geen grootschalig bevolkingsonderzoek naar de gevolgen van de brand in Moerdijk. Minister Schippers vindt het niet nodig om de gezondheid van alle omwonenden, hulpverleners en werknemers te controleren.

De minister volgt daarmee het advies van het RIVM op, dat onderzoek deed naar de vrijgekomen schadelijke concentraties chemische stoffen in de lucht. Uit metingen is volgens de minister gebleken dat de brand bij chemiebedrijf Chemie-Pack niet voor gezondheidsrisico’s heeft gezorgd.

Bezorgde bewoners
Het bedrijf in Moerdijk brandde woensdag af. Sinds de brand maakt een deel van de omwonenden zich zorgen omdat er chemische stoffen lagen opgeslagen in het bedrijf.

Opstelten bezoekt Moerdijk
Minister Schippers bracht maandagmiddag samen met haar collega Opstelten een kort bezoek aan Moerdijk om de hulpverleners een hart onder de riem te steken. De oud-burgemeester van Rotterdam zei dat de chemiebrand een ramp kan worden genoemd. De minister zei maar weinig branden te kennen met zo'n impact.  De ministers werden met twee brandweerbusjes naar het brandterrein gereden. Daar stopte de busjes kort waarna de de ministers verder gingen naar de persconferentie.

Meetresultaten roetdeeltjes
De betrokken veiligheidsregio's presenteren maandagavond de meetresultaten van de roetdeeltjes die zijn neergedwarreld na de brand bij Chemie-Pack.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV