thumbnail

Zeer grote brand in rozenkwekerij

  • Pijnacker
  • 6 januari 2011

Donderdagmiddag rond drie uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een loods van een rozenkwekerij aan de Pieter Bregmanlaan in Pijnacker. Niemand raakte hierbij gewond. Op het moment dat de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam, werd het duidelijk dat er meer materiaal nodig was om de brand te bestrijden.

De brandweer schaalde gelijk op naar grote brand. De loods staat direct tegen de kassen van de rozenkwekerij. De mogelijkheid dat de brand over zou slaan op de kassen was groot.

Door het snelle optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot de loods. Echter zijn op de loods asbesthoudende golfplaten bevestigd. Dit is tijdens de brand een aandachtspunt voor de brandweer geweest. De vrijgekomen asbestdeeltjes zijn, door de gunstige weersomstandigheden, beperkt gebleven en terecht gekomen op het terrein van de rozenkwekerij.

Tijdens het incident is de loco-burgemeester ter plaatse gekomen om polshoogte te nemen en de eigenaar met zijn gezin een hart onder de riem te steken. De gemeente zal toezien op het saneren van de loods en de vrijgekomen asbest. Stichting Salvage is ingeschakeld en met de eigenaar in contact gebracht, om de schade te bekijken.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV