thumbnail

Tientallen Rotterdammers geévacueerd om brand

  • Rotterdam
  • 2 januari 2011

Bewoners van 84 appartementen aan de Laan op Zuid in Rotterdam hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun woning moeten verlaten vanwege een brand op de onderste verdieping van het pand.

De brandweer had het vuur binnen een uur geblust, meldde een woordvoerder van de politie. Er vielen geen slachtoffers. Het vuur is vermoedelijk uitgebroken in een gang onder het complex, waar diverse bedrijven zijn gevestigd.

Een aantal containers en houten pallets vatten vlam en veroorzaakten flink wat rook, die naar de bovengelegen appartementen dreef. Vanwege de hevige rookontwikkeling besloot de brandweer het hele gebouw te ontruimen.

Stadsbussen
De bewoners werden tijdelijk opgevangen in verwarmde stadsbussen. Om vijf uur 's ochtends was het merendeel weer thuis. In de woningen was op dat moment geen stromend water voorhanden als gevolg van de brand, maar de hulpdiensten verwachtten dat euvel snel te verhelpen.

Opvang in hotel
Bewoners van twaalf appartementen brachten de rest van de nacht door in een hotel aan de Maashaven, omdat in hun woningen de stroom was uitgevallen door een beschadigde kabel. Om hoeveel mensen het precies ging, kon de politie niet zeggen. Enkele mensen kregen door de schrik en de emotie last van hyperventilatie, vertelde de woordvoerder. Zij werden ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV