thumbnail

Explosief aangetroffen bij Milieudienst

  • Dordrecht
  • 30 december 2010

Op de parkeerplaats van het Regiokantoor in Dordrecht is een explosief aangetroffen. Mogelijk gaat het om een granaat. De politie werd gewaarschuwd door een journalist van AD de Dordtenaar.

Hij had een sms-bericht gekregen waarin de bommelding werd gedaan aan de Noordendijk. Uit voorzorg is de Noordendijk tussen de Groenedijk en de Oranjelaan afgesloten. Het regiokantoor is ontruimd. Bezoekers van Villa Augustus mogen niet naar buiten vanwege de bommelding. De politie gaat speurhonden inzetten om het explosief op te sporen.

Medewerkers van het Servicecentrum Drechtsteden moesten vanmiddag het gebouw verlaten. Ze werden overgebracht naar het Stadskantoor aan de Spuiboulevard.

In het Regiokantoor is de Milieudienst Zuid-Holland Zuid gevestigd. Mogelijk is de bedreiging aan deze organisatie gericht. Al eerder werden er bedreigingen tegenover de ambtenaren geuit, onder meer in de vorm van kogelbrieven of werden gevolgd op weg naar huis. De bedreigingen zouden afkomstig zijn uit de hoek van kamerverhuurders.
Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV