thumbnail

Terreurverdachten opgepakt in Rotterdam

  • Rotterdam
  • 25 december 2010

In Rotterdam zijn vrijdagavond twaalf Somaliërs opgepakt die ervan verdacht worden zich bezig te houden met terreuractiviteiten. Twee belwinkels en vier woningen zijn hierbij onderzocht, eveneens werden er ook twee motelkamers in het Van der Valk hotel Gilze-Rijen doorzocht.

De Somaliers zouden van plan zijn geweest om een aanslag te plegen in Nederland. Dat stelt het parket van het Openbaar Ministerie.

Invallen in woningen Rotterdam
In de Bonaventurastraat en de Eerste Middellandstraat werden woningen doorzocht door de Nationale Recherche. In de Bonaventurastraat ging het om woningen en op de Eerste Middelandstraat om twee Belwinkels. Bij de doorzoekingen zijn mannen tussen de 19 en 48 jaar aangehouden. Één van de mannen was afkomstig uit Denemarken. Zes mannen werden aangehouden afkomstig uit Rotterdam. Vijf anderen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Bij de doorzoekingen troffen de agenten geen explosieven of wapens aan.

Agenten gingen de woning en belwinkel gewapend binnen
Volgens de bewoners van de Bonaventurastraat gingen de gewapende agenten via leegstaande woningen en balkons de woning in de straat binnen, ook de politie was er die met een speurhond zocht naar mogelijke explosieven. De belwinkel van één van de Somalische verdachten is als een ravage als gevolg van de inval in de winkel. De muren en deuren zijn compleet in puin geslagen door de politie om binnen te komen.

Nuur Fara, de broer van de verdachte reageerde verbaasd en geschokt en is ervan overtuigd dat zijn broer nergens mee te maken heeft. Een medewerker van de winkel die is aangehouden is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV