thumbnail

Eenzijdig ongeval

  • Brandwijk
  • 19 april 2007

Op de Gijbelandsedijk in Brandwijk heeft in de nacht van woensdag 18 april op donderdag 19 april een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Een 31-jarige inwoner reed in de auto op de Gijbelandsedijk toen hij vermoedelijk in de berm terechtkwam.

Door een stuurcorrectie schoot hij vervolgens naar de overkant van de weg waar hij tegen een boom voor een woning tot stilstand kwam. De bestuurder zat niet bekneld, hij was aanspreekbaar. Met een hoofdwond en een open botbreuk in het onderbeen is hij afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Uit onderzoek van de verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) is gebleken dat het slachtoffer zijn gordel niet om had. Ook bestaat het vermoeden dat de man alcohol had gedronken ten tijde van de aanrijding. Om die reden is er bloed afgenomen bij de man. Het bloedonderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is geweest van alcoholgebruik en zo ja, een indicatie van het alcoholpromillage. In verband met de ernst van de aanrijding kwam naast de hulpdiensten politie, ambulance en brandweer ook de traumahelikopter ter plaatse. Dit team heeft eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

Door de aanrijding raakte de boom beschadigd en sneuvelde een plantenbak bij een naastgelegen woning. De auto is getakeld en zal worden onderzocht de analisten van de Regionale Verkeers Ondersteuning.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV