thumbnail

Veel overlast door sneeuw

  • Rotterdam
  • 17 december 2010

In de Randstad is er veel sneeuwoverlast. Op alle wegen is het lokaal erg glad en op de snelwegen is het haast niet te doen. De brandweer rukte vanmorgen al een aantal keer uit voor een auto te water op de Eilanden.

De NS heeft het treinverkeer in de regio Rotterdam bijna stilgelegd door bevroren wissels. De bussen in Voorne-Putten reden terug naar de garage omdat doorrijden onverantwoord bleek. De politie heeft de handen vol met het afwikkelen van aanrijdingen met veelal blikschade. Vanavond stond er nog een lengte van 300 kilometer file in het land om 20.00 uur. Verwacht wordt dat deze niet snel oplost. De sneeuwploegen zijn druk in de weer om de wegen sneeuwvrij te maken.

Het KNMI heeft een extreem weeralarm afgegeven voor de kustprovincies. Vermoedelijk valt er verspreid overdag nog zon tien tot twintig centimeter sneeuw. Ook vrijdagavond kan men nog de nodige sneeuw verwachten. Vanavond en vannacht zal het verradelijk glad worden door opvriezing.

Op Rotterdam-The Hague Airport ondervindt het vliegverkeer veel hinder van de sneeuwval. Passagiers moeten rekening houden met vertraging en/of annulering. De brandweer is met sneeuwschuivers druk bezig om de baan en het platform sneeuwvrij te maken.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV