thumbnail

Politie schiet bij wilde achtervolging

  • Rotterdam
  • 29 januari 2010

De politie heeft vrijdagmiddag tijdens een wilde achtervolging op Rotterdam-Zuid de vluchtauto van vermeende woningovervallers beschoten. Drie van de vier verdachten zijn aangehouden, de bestuurder is nog voortvluchtig.

Dat heeft de politie laten weten. De politie kreeg vrijdagmiddag informatie over een mogelijke woningoverval. Het bleek dat meerdere mannen de woning waren binnengegaan, waar zich op dat moment een 39-jarige vrouw en haar 10-jarige zoontje bevonden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze drie mannen bij het huis weglopen. Een man kwam tijdens zijn vlucht ten val, een andere kon in een pand worden aangehouden.

Een derde verdachte sprong bij een vierde verdachte in een auto. Volgens de politie reden ze met hoge snelheid weg. Om een file voor een verkeerslicht te ontwijken, koos de bestuurder ervoor een stijl talud af te scheuren. Ook reed hij over een trambaan. en moesten mensen op een zebrapad wegspringen om niet geraakt te worden. In de Egelantierstraat kon de politie de auto klemrijden, maar de inzittenden gingen er rennend vandoor. Agenten wisten de bijrijder aan te houden, de bestuurder is nog op de vlucht.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV