thumbnail

Minderjarige autodieven aangehouden

  • Rotterdam
  • 17 juli 2009

Agenten hielden afgelopen week twee jongens aan die verdacht worden van autodiefstal. Dinsdagochtend reden agenten over de Vijverhofdwarsstraat waar zij een voertuig zagen rijden. Deze auto viel op doordat de automobilist zijn snelheid verhoogde op het moment dat hij de politiewagen in het zicht kreeg.

Het kenteken werd nagetrokken en al snel werd duidelijk dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De auto was in de nacht van maandag op dinsdag gestolen aan de Mozartlaan.

Rond half acht ontstond er een achtervolging over onder andere de Tak van Poortvlietstraat, de Bergselaan en de Keucheniusstraat. Op de Gordelweg botste de auto op een geparkeerdstaande auto. Vervolgens stapten de inzittenden uit. Zij renden weg in de richting van het Gordelpad.

Hier werd één van de twee aangehouden. Agenten sloegen de tweede verdachte ter hoogte van de Savornin Lohmanlaan in de boeien. De Rotterdammers (14, 17) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV