thumbnail

Ongeval; auto trein

  • Hardinxveld - Giessendam
  • 1 februari 2007

Bij een ongeval tussen een trein en auto is de autobestuurder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 1 februari 2007 rond 07.15 uur op de spoorwegovergang bij de Parallelweg met de Neerpolderseweg in Hardinxveld-Giessendam.

Een personenauto met achter het stuur een 38-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam botste tegen de zijkant van de voorbijrijdende trein. De trein reed in de richting van het station in Hardinxveld-Giessendam en kwam uit Gorinchem. Door de klap slingerde het voertuig naar links en belandde in de berm naast de rails. Waarschijnlijk vloog de bestuurder uit de auto. In ieder geval lag het slachtoffer ook in de berm.

Het ambulancepersoneel kreeg hulp van een speciaal Mobiel Medisch Team uit Rotterdam. Een ambulance bracht de automobilist naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. De man raakte zwaar gewond, hij heeft waarschijnlijk enkele fracturen en letsel aan zijn nek. De machinist merkte het ongeval niet direct en zette de trein verder in Hardinxveld-Giessendam stil. De trein zat vol, het gaat dan om een paar honderd passagiers.

Het treinverkeer werd stilgelegd. De spoorwegovergang waar het ongeval plaatsvond is een bewaakte overgang met halve bomen. De brandweer Hardinxveld-Giessendam assisteerde bij het ongeval evenals het Korps landelijke politiediensten.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV