thumbnail

2e dag Wereldhavendagen van start in Rotterdam (video)

De 2e dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam is begonnen. Vanmorgen zijn al diverse excursies gestart naar bedrijven in de uitgestrekte Rotterdamse haven maar ook naar ondernemers in de Spaanse Polder ten westen van de Maasstad. Zo worden een zeevishandel bezocht, een kruidenfabriek maar ook een machinefabriek en scheepswerf. 

In de Europoort staan de deuren open van een overslagbedrijf en ook een containerterminal en een raffinaderij. Interessant om een te bezoeken wat normaal geen toegang geeft. De excursie naar onder andere de Botlekbrug en Shell Pernis was snel uitverkocht bij de organisatie. Vanmiddag om 14:00 uur meert tijdelijk de Pride of Rotterdam van P&O ferries aan bij de Wilhelminakade. Ook demonstraties van Defensie staan op het programma alsmede vele andere activiteiten waarbij ook aan de kinderen is gedacht middels een groot speelplein met doe-activiteiten.

Op het "veiligheidsplein" op de Kop van Zuid vinden gedurende het evenement demonstraties plaats van de Veiligheidsregio, waarin brandweer, ambulance en politie nauw samenwerken. Ook USAR is vertegenwoordigt, hulpverleners die optreden bij onder meer zoekacties en instortingen. Dit bijstandsteam met geavanceerde apparatuur laat zien hoe men te werk gaat om bijvoorbeeld een slachtoffer te kunnen bevrijden. Het team kan ook ingezet worden in het buitenland.

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam gaan stichting World Police & Fire Games Rotterdam 2021 en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Net als in 2018 strijden de hulpverleners op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman of -vrouw van Nederland. 


Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV