thumbnail

Zeer grote brand in Abraham van Beyerenstraat Rotterdam Overschie (video)

In de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam-Overschie is zondagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. Het vuur woedt in een leegstaand bedrijfspand waaruit ook explosies te horen zijn. 

Collega korpsen uit buurtgemeenten assisteren bij de bluswerkzaamheden. Rookwolken zijn vanuit verre te zien. De omgeving van het brandadres is door de politie afgesloten. Wanneer u last heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit. Een omliggend pand vol met autobanden word natgehouden om overslag van vuur tegen te gaan. Ook andere bedrijfspanden worden natgehouden om de voorkomen dat het vuur zich uitbreid.

Rookwolken zetten zich over de snelweg A13 heen. De brandweer zet een extra peloton in om water te winnen voor de brand, maar ook een peloton met vier tankautospuiten. Meetploegen zijn op straat om continu de lucht te monitoren op schadelijke stoffen. Het drone-team maakte enkele vluchten met een drone boven het brandadres om de situatie in kaart te krijgen. Kort voor 18:00 uur was de brand onder controle gebracht.


Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV