thumbnail

MediaTV Classics: Brandweerwagen kantelt tijdens uitruk op Doenkade Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: Brandweerwagen kantelt tijdens uitruk Doenkade op Rotterdam

Een tankautospuit van de brandweer is 23 mei 1997 gekanteld tijdens een spoedmelding. De spuitwagen was onderweg naar een autobrand op de nabijgelegen snelweg A13. Nog voordat de brandweereenheid de rijksweg op kon draaien ging het goed mis. Op de kruising Vliegveldweg met de Doenkade deed zich een verkeerssituatie voor waardoor de brandweerwagen kantelde. 

De hele bemanning zat in de cabine. Twee van hen liepen blauwe plekken en schrammen op. De tankautospuit is zoveel mogelijk leeggehaald door de brandweermannen waarna de wagen geborgen kon worden. Agenten van de verkeerspolitie hebben onderzoek gedaan naar de ware toedracht van het ongeval. Ook de tank met bluswater heeft men leeg laten lopen vanwege de berging.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV