thumbnail

MediaTV Classics: Dode en gewonde bij crash Droogleever Fortuynplein Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: Dode en gewonde bij crash Droogleever Fortuynplein Rotterdam

Op 11 mei 1997 werden de hulpdiensten met grote spoed verzocht voor een ernstig verkeersongeluk op het Droogleever Fortuynplein in Rotterdam. Toen eenmaal de eerste politiewagen ter plaatse kwam werd duidelijk dat men te maken had met een zwaar ongeval met dodelijke afloop.

De agenten troffen een wrak aan met daarin nog een persoon. Buiten de wagen lag een persoon welke aan zijn letsel was overleden. Hulpverleners namen alle tijd om de zwaargewonde uiterst voorzichtig persoon uit het wrak te halen. Hij zat zwaar bekneld. Een politietakel tilde de wagen iets op om de hulpverleners bij het slachtoffer te krijgen. De gewonde werd na stabilisatie met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De politie nam het eenzijdig ongeval in onderzoek om een oorzaak te achterhalen.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV