thumbnail

Grote uitslaande woningbrand Gerdesiaweg Rotterdam (video)

Vrijdagavond is er een uitslaande brand uitgebroken in een woning aan de Gerdesiaweg in Rotterdam. De brandweer schaalde op naar het sein "zeer grote brand" en zette drie redvoertuigen in om de brand te bestrijden. De brandweer heeft 24 woningen ontruimd. 

De 30 bewoners werden opgevangen in sporthal Kralingen dat tegen over het brandadres zit gevestigd. De bewoners zijn door de ambulancedienst gecontroleerd maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis aldus de woordvoerder.

Mensen die aanwezig waren in café Gerdesia zagen de vlammen uit de woning komen. Zij zijn direct naar het portiek gerend en hebben de bewoners van de woningen gewaarschuwd.   De brandweer had de felle uitslaande brand snel onder controle. De brandweer heeft lange tijd nodig gehad om de brand in het dak van de woningen onder controle te krijgen. De woning waar de brand is ontstaan is volledig uitgebrand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

De brandweer gaf rond middennacht het sein "brand meester". Hierna heeft de brandweer de woningen gecontroleerd op koolmonoxide en bekeken welke bewoners er terug konden naar hun woning. De bewoners van de vier woningen die in het portiek van de brand zitten konden die zelfde nacht nog niet terug naar hun woning.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV